Noutati

Arzatoare pe combustibil universal (ulei uzat, ulei ars, ulei vegetal …), gaz si motorina

Arzatoare pentru centrale termice

Arzatorul este un echipament de ardere monobloc sau multibloc care realizeaza amestecul unui combustibil gazos sau lichid cu un gaz (de regula aerul) in vederea arderii.

Pe langa utilizarile clasice: pentru cazane de apa calda, generatoare de aer cald, generatoare de abur, cabine de vopsire, cuptoare de panificatie, arzatoarele sunt folosite si in nenumarate scopuri industriale: pentru cazane energetice, cazane de apa supraincalzita, generatoare cu ulei diatermic, generatoare de aer fierbinte, incineratoare pentru distrugerea deseurilor, dar si in urmatoarele domenii:

Domeniul de utilizare
Metalurgia metalelor feroase si neferoase: arzatoare pentru topire metale neferoase , arzatoare forja si fierarie etc.

Constructii si industria materialelor de constructii: arzatoare pentru uscare/incalzire balast – toba uscare agregate, preparare de mixturi asfaltice, topire bitum, topire si tratament termic sticla, ceramica, portelan si produse refractare, ardere caramida, blocuri ceramice, teracota, calcinare var, gips, ciment, uscare cherestea etc.

Industria constructoare de masini: arzatoare pentru tratament termic si termochimic metale , acoperiri galvanice la cald, preincalzire in vederea realizarii sudurilor, incalzire brame, bilete, profile grele , lingouri, forme, matrite, incalzire lichide in tancuri prin conducte imersate

Agricultura si industria alimentara: arzatoare pentru pasteurizare lapte si alte produse alimentare, uscare cereale, tutun, legume si fructe , uscare produse agro-alimentareю

Chimie si petrochimie: arzatoare pentru procese de incalzire in rafinarii

Industria usoara: arzatoare pentru uscare textile, hartie etc.

 • Arzatoare de gaze
  Arzatoare de gaze naturale monobloc automatizate, functionare in trepte sau modulanta. Puterea termica este cuprinsa intre 11 si 4885 kW. Optional, cu kit-uri speciale, se poate utiliza GPL sau biogaz.
 • Arzatoare pe motorina
  Arzatoare de motorina monobloc automatizate, functionare in trepte sau modulanta. Puterea termica este cuprinsa in domeniul: 14 … 5340 kW. Pot utiliza combustibil tip M sau Calor Extra 1.
 • Arzatoare de CLU / Pacura
  Arzatoare de combustibil lichid usor (CLU) monobloc automatizate, functionare in trepte sau modulanta. Pot utiliza Calor Economic 3, combustibil lichid greu (CLG), optional pacura. Putere termica: 34 … 5130 kW.
 • Arzatoare mixte (cu doua sau mai multe tipuri de combustibil)
  Arzatoare monobloc automatizate, functionare in trepte sau modulanta. Sunt arzatoare duale care pot utiliza gaze naturale (optional GPL) sau motorina, respectiv combustibil lichid usor (CLU), combustibil lichid greu (CLG) sau pacura, in functie de model. Puterea termica a gamei este intre 11 si 4885 kW
 • Arzatoare pe baza de ulei uzat
  Arzatoare de ulei uzat (ulei ars) monobloc automatizate, functionare ON-OFF sau in trepte, putere termica intre 14 si 1300 kW. Sunt arzatoare policombustibile specializate ce pot utiliza o gama diversa de combustibili lichizi: ulei uzat auto mineral sau sintetic (ulei ars), ulei vegetal (rapita, soia, floarea soarelui, in, canepa, porumb etc.
 • Arzatoare industriale
  Arzatoare industriale multibloc automatizate, functionare in trepte sau modulanta. Putere termica intre 34 si 22000 kW. Sunt instalatii de ardere constituite din echipamente separate: cap de ardere, ventilator, panou electric de comanda si control, grup de preincalzire si pompare combustibil lichid, rampa de gaze.