Noutati

Ce reprezinta o pompa de caldura si face sau nu sa o procuri ?

Noutati pompe de caldura

Un aspect foarte importnant!  Pompa de caldura nu este eficienta daca casa sau apartamentul dumneavoastra nu dispune de pardosea incalzita (podea calda).

Deși o centrala cu gaz este conceputa pentru a furniza căldură la un ritm mai rapid decât aparatele electrice, acest tip de centrala este vulnerabil la scurgerile de gaz care pot provoca incendii sau explozii. Pe de altă parte, investiția într-o pompă de căldură care funcționează cu energie electrică vă va proteja familia de otrăvirea cu monoxid de carbon și alte probleme de sănătate. Aceste probleme cu otravirea nu mai sunt actuale in ziua de astazi ca-ci exista detectoare de gaz si sigurante care asigura centrala termica de scurgeri. Astazi multi din noi se pun intrebarea sa treaca la pompe de caldura datorita faptului cresterii esentiale la pretul de gaze naturale.
Face sau nu?
Mai jos vom analiza plusurile si minusurile acestei achizitii.

Avantajele unei pompe de caldura

Zgomot minim
Spre deosebire de o centrala termica cu gaz și un aparat de aer condiționat central, un avantaj al achiziționării unei pompe de căldură electrice este că este concepută pentru a produce o cantitate minimă de zgomot atunci când funcționează. Un aparat de aer condiționat standard funcționează la ±60 de decibeli. Pe de altă parte, o pompă de căldură cu sursă de aer eficientă din punct de vedere energetic funcționează la ±40 de decibeli. Dacă căutați modalități de a înlocui un aparat de aer condiționat vechi și zgomotos, poate doriți să luați în considerare achiziționarea unui sistem de pompă de căldură sau a unei unități mini-split fără conducte. În timp ce un sistem cu pompă de căldură produce zgomote minime în timp ce este pornit, acest tip de sistem este, de asemenea, conceput pentru a fi eficient. Pompele de căldură utilizează mai puțină energie electrică în comparație cu alte tipuri de sisteme

Produce aer cald si rece
Costul întreținerii și instalării unei centrale termice cu gaz separat și a unui aparat de aer condiționat este scump. În plus, un aparat de aer condiționat central ocupă mult spațiu pe partea laterală a casei sau în curtea ta. Dacă investigați avantajele și dezavantajele achiziționării unei pompe de căldură, probabil că știți că acest tip de sistem este conceput pentru a produce aer cald și rece. În loc să risipim bani pe cheltuielile cu forța de muncă pentru o centrala termica cu gaz sau aer condiționat, vă recomandăm să economisiți bani la taxele de instalare prin achiziționarea unui singur sistem care se bazează pe energie electrică.

Eficienţă
Sistemele electrice cu pompe de căldură devin din ce în ce mai populare deoarece nu se bazează pe combustibili fosili pentru a produce aer cald și rece. Un avantaj al investiției într-o pompă de căldură cu sursă de aer este că vei folosi mai puțină energie electrică sau gaz natural în comparație cu alte tipuri de sisteme. Achiziționarea unei pompe de căldură va ajuta la reducerea cantității de gaze cu efect de seră care sunt eliberate în mediu în fiecare an.

În plus, instalarea unei pompe de căldură în locul unui cazan cu gaz sau al aparatului de aer condiționat central vă poate ajuta să economisiți bani la facturi. Suma totală de bani pe care o veți economisi prin achiziționarea unei pompe de căldură va varia în funcție de costul gazului natural din zona dvs., de numărul de ferestre din casa dvs., de climă, de sezon și de tipul de izolație din spatele pereților dvs.

Alte avantaje ale pompelor de căldură
-Deoarece o pompă de căldură fără conducte poate fi instalată în fiecare cameră a casei dvs., investiția în acest tip de sistem va ajuta la eliminarea punctelor reci din casa dvs.
– Volumul de aer cald și rece produs de o pompă de căldură depășește cantitatea totală de energie electrică pe care o utilizează atunci când funcționează
-Deoarece o pompă de căldură poate produce aer cald și rece, va trebui doar să vă înscrieți pentru un singur pachet de întreținere în loc de două pachete pentru aparatul de aer condiționat și centrala termica cu gaz.

  Dezavantaje ale achiziționării unei pompe de căldură

 Dependența de energie electrică
Deși poate fi mai sigur să funcționezi o pompă de căldură în comparație cu un cazan pe gaz, un sistem electric de pompă de căldură cu sursă de aer poate deveni inoperabil în timpul unei pene de curent. Pe de altă parte, alegerea de a cumpăra o centrala termica cu gaz tradițional nu vă va salva de consecințele negative ale problemelor de distribuție electrică. Cele mai recente centrale termice cu gaz sunt echipate cu aprinderi electrice, cum ar fi aprinderi de suprafață fierbinte și lumini pilot intermitente. Deoarece cele mai noi centrale termice cu gaz utilizează aprinderi electrice pentru a produce aer cald, acestea vor deveni inutilizabile în timpul unei pene de curent.

Cost inițial ridicat
Un dezavantaj al instalării unei pompe de căldură include un cost inițial ridicat pentru sistem. Costul pentru achiziționarea și instalarea unui sistem de pompă de căldură variază de la 1.500 USD la 20.000 USD, în funcție de evaluarea eficienței sistemului, de aspectul casei dvs., de marca și de sezon. De exemplu, poate fi mai costisitor să achiziționați o pompă de căldură la începutul iernii, deoarece cererea pentru acest tip de sistem este în creștere.

Alte dezavantaje ale pompelor de căldură

1 Odată ce temperaturile scad sub 0°, o pompă de căldură poate necesita o sursă secundară de încălzire pentru a menține o temperatură caldă în casa dvs.
2 Centralele termice cu gaz și ulei sunt capabile să producă aer cald la temperaturi mai ridicate în comparație cu pompele de căldură electrice
3 Deoarece o pompă de căldură este proiectată să extragă căldura din aerul exterior și să o circule în diferite zone ale casei dvs., va fi mai puțin eficientă în climatele reci.

 

Deci, reesim la concluzia ca pompa de caldura initial costa mult dar in timp se rascumpar.

Related Posts