Noutati

Ce este osmoza inversa si cum functioneaza?

Filtre osmoza inversa - Notiuni si explicatii

Ce este osmoza inversă?

Considerată pe scară largă drept una dintre cele mai eficiente metode de filtrare a apei, osmoza inversă creează apă pură, cu un gust deosebit. Sistemele de osmoză inversă sunt utilizate într-o varietate de aplicații, inclusiv filtrarea pentru case întregi, robinete, acvarii și restaurante.

Osmoza inversă îndepărtează contaminanții din apa nefiltrată sau din apa de alimentare pe măsură ce trece printr-o membrană semi-permeabilă sub presiune.

Cum funcționează un sistem de osmoză inversă?

Un sistem de osmoză inversă elimină sedimentele și clorul din apă prin prefiltrare înainte de a forța apa să treacă printr-o membrană semi-permeabilă pentru a îndepărta solidele dizolvate. După ce apa părăsește membrana de osmoză inversă, trece printr-un post-filtru de apă potabilă înainte de a intra într-un robinet special.

Fiecare sistem de osmoză inversă conține un filtru de sedimente și un filtru de carbon în plus față de membrana de osmoză inversă. Filtrele se numesc prefiltre sau post-filtre în funcție de trecerea apei prin ele înainte sau după trecerea prin membrană.

Fiecare tip de sistem conține unul sau mai multe dintre următoarele filtre:
Filtru de sedimente: Reduce particulele precum murdăria, praful și rugina
Filtru de cărbune: Reduce compușii organici volatili (COV), clorul și alți contaminanți care conferă apei un gust sau un miros neplăcut.
Membrană semi-permeabilă: îndepărtează până la 98% din toate solidele dizolvate
Ce elimină un sistem de osmoză inversă?

Un sistem de osmoză inversă elimină solidele dizolvate, cum ar fi arsenul și fluorul, printr-o membrană de osmoză inversă. Sistemul de osmoză inversă include, de asemenea, filtrarea nămolului și filtrarea cu carbon pentru o gamă largă de reduceri. Filtrele de carbon dintr-un sistem de osmoză inversă îndepărtează clorul, gustul neplăcut și mirosurile neplăcute, în timp ce un filtru de sedimente îndepărtează murdăria și resturile.

Un sistem de osmoză inversă îndepărtează…
Fluor? Da.
Sare? Da.
Sediment? Da.
Clor? Da.
Arsenic? Da.
COV? Da.
Erbicide și pesticide? Da.
O mulțime de alți contaminanți? Da. Contaminanții enumerați sunt unii dintre cei mai populari care sunt tratați printr-un sistem de osmoză inversă, dar sistemul elimină și mulți alți contaminanți.
Bacterii și viruși? Nu . Dacă apa dvs. provine de la stații municipale de tratare a apelor uzate, atunci ar trebui să fie deja sigură din punct de vedere microbiologic. Osmoza inversă poate elimina unele bacterii, dar bacteriile pot crește pe membrană și pot intra în alimentarea cu apă.
Beneficiile unui sistem de osmoză inversă

Sistemul de osmoză inversă este una dintre cele mai comune metode de filtrare. Îndepărtează 98% din solidele dizolvate, făcându-l mai mult
dezavantaje

Ușor de operat
Unitatea de osmoză inversă se extinde și se contractă pentru înlocuirea și întreținerea ușoară a filtrului. Sistemul este ușor și ușor de transportat atunci când este necesar. Puteți regla contoarele, manometrele și supapele cu un efort minim.

Înainte de a instala un sistem comercial de osmoză inversă, asigurați-vă că vă consultați cu un specialist în apă pentru a vă asigura că aveți aplicarea corectă și pretratarea adecvată, în funcție de alimentarea cu apă.

Pentru informații mai detaliate, vă rugăm să urmați linkul: Filtru de osmoză inversă