Noutati

Panou solar pentru producerea apei calde (ACM)

În acest articol vom vorbi despre beneficiile unor baterii solare pentru producrea apei calde, cît de rezonabil este acest lucru și dacă face de procurat.

Un panou solar de apă caldă (ACA) este utilizat în mod obișnuit pentru a încălzi apa folosind energia solară. Este format din mai mulți colectori solari care absorb radiația solară și o transformă în energie termică. Această energie termică este apoi transferată în sistemul de apă caldă.

Colectoarele solare montate pe panouri constau de obicei din plastic închis la culoare sau panouri metalice acoperite cu absorbante solare speciale. Aceste absorbante vă permit să absorbiți cantitatea maximă de radiație solară și să o transformați în căldură.
Panoul solar ACM trebuie instalat corect pe un acoperiș sau pe altă suprafață adecvată pentru a maximiza expunerea la soare. Când radiația solară lovește colectoarele solare, aceștia se încălzesc și căldura este transferată printr-o soluție specială de transfer de căldură sau aer către sistemul ACM.

Grupul de pompe este o parte importantă a panoului solar ACM (Grup de pompare automat). Este responsabil pentru circulația lichidului de răcire între colectoarele solare și Rezervorul de stocare a apei calde. Grupul de pompare asigură o mișcare constantă a lichidului de răcire pentru a transfera eficient căldura de la colectoarele solare în apa din rezervor.

Grupul de pompe include de obicei pompe, controlere, senzori de temperatură și supape. Pompele sunt responsabile pentru pomparea lichidului de răcire, controlerele și senzorii de temperatură reglează funcționarea sistemului, iar supapele controlează direcția fluxului de lichid de răcire.
Principiul de bază de funcționare al panoului solar pentru apă caldă menajeră este că colectoarele solare absorb radiația solară, transformând-o în căldură, care este transferată prin grupul de pompe către rezervorul de stocare a apei calde. Astfel, panoul solar pentru apa calda menajera iti permite sa folosesti energia libera si ecologica a soarelui pentru a incalzi apa. Este o soluție eficientă și de economisire a energiei, care poate reduce foarte mult dependența de sursele tradiționale de energie și poate reduce costul energiei electrice sau gazului pentru apă caldă.
Cu instalarea și configurarea corectă a panoului solar și grupului de pompare, sistemul ACM poate asigura acces constant la apă caldă. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că eficiența încălzirii va depinde de intensitatea radiației solare și de condițiile meteorologice.

Este important de menționat că instalarea și conectarea unui panou solar pentru apă caldă menajeră necesită anumite abilități și cunoștințe. Este recomandat să contactați un specialist sau o firmă profesionistă de instalații solare pentru a asigura funcționarea corectă și siguranța sistemului.
Panoul solar pentru apă caldă menajeră și grup de pompare este o soluție completă pentru încălzirea eficientă și ecologică a apei folosind energia solară. Ele promovează sustenabilitatea și reduc impactul negativ asupra mediului, făcându-le o alegere atractivă pentru aplicații casnice și comerciale.

De ce aceste panouri solare Arca se numesc 4 seasons ?

Deși panourile solare pentru apă caldă sunt concepute pentru a funcționa cel mai bine vara, acestea pot produce apă caldă și iarna.
De fapt, un panou solar de apă caldă bine întreținut poate furniza aproape toată apa caldă de care aveți nevoie în lunile mai reci.
Cu excepția cazului în care aveți o piscină sau locuiți într-o climă mai caldă, utilizarea energiei solare pentru a fierbe apa probabil că nu merită investiția în timpul iernii.
Deși eficiența panourilor solare pentru apă caldă scade în timpul lunilor de iarnă, este totuși posibil să produceți apă caldă.
În unele cazuri, panourile solare pentru apă caldă pot fi folosite chiar și pentru încălzirea spațiilor.
Așadar, deși investițiile în panouri solare pentru apă caldă pot fi mai puțin productive pe timp de iarnă, nu înseamnă că trebuie să se renunțe complet la această tehnologie durabilă.

Aceste panouri solare au o capacitate de absorbție de circa 92 %. Și din acest considerent necătînd la faptul ca este toamna, iarna , primăvară sau vară,  dacă  razele solare cad pe acest panou el instantaneu v-a produce apă caldă (chiar dacă temperatura ambientă este chiar sub   – 0°C ). Poti reduce costurile cu pana la 50% iarna. Alege cele mai bune panouri solare 4 anotimpuri pentru incalzirea apei menajere.

Este important să consultați un profesionist pentru a obține o estimare exactă a costurilor de instalare.
Compania ProTerm grup va poate oferi o smeta a preturilor pentru lucrari si material de care aveti nevoie. Ne puteti la nr. tel. +373 60 79 70 79 sau sa ne gasiti la sediul companiei situat la str. Nadejda Russo, 2/4, Chisinau R.Moldova
Persoanele care au citit acest articol vor primi 10% reducere la materiale. Cuvîntul chee pentru a obține reducerea este – Silicon

Related Posts